Palkovics: “szintet lépünk” a szakképzési intézmények fejlesztésében is

Átadták a megújult Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma épületét

Az elmúlt két évben a szakképzési centrumok tagintézményeinek csaknem fele újult meg, és az év végéig további tizennégy felújított iskolát adnak át – közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Kiskunhalason.

Palkovics László a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma energetikai korszerűsítését követő ünnepélyes intézményátadásán beszélt.   A miniszter hangsúlyozta: “a korunkat jellemző technológiai változás és fejlődés szükségessé teszi, hogy a gazdaság minden ágazatában szintet lépjünk”. Hozzátette, a magasabb minőség és nagyobb hatékonyság elérésének vezérfonala az innováció kell, hogy legyen.

A minisztérium gazdaságfejlesztési stratégiája azokat az intézkedéseket foglalja magába, amelyek a szintlépést segítik a vállalatok termelékenysége, a digitális világra való átállás, a szakképzés vagy éppen a mesterséges intelligencia alkalmazásának területein – mondta Palkovics László.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, egy országot építeni, jó iparos tudással rendelkező nők és férfiak nélkül nem lehet, egy gazdaságot fenntartani, erősíteni szintén nem lehet, és ér annyit egy jó szakképesítés, mint akár egy diploma.  Ennek az oktatásnak kiváló helyszíne a most felújított  Vári Szabó István Szakképző Iskola.

Papp Gyula a Kiskunhalasi SZC főigazgatója hosszan sorolta az elmúlt időszak fejlesztéseit: megújult a Dékáni szakgimnázium sportcsarnoka, teljes energetikai korszerűsítés volt a Kiskőrösi Wattay szakgimnázium és szakközépiskola épületeiben, négy tagintézményben napelemeket szeretek fel, továbbá  belső felújításokat végeztek el, a most átadott Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma  épületei teljesen megújultak. A Centrum  a fennállása óta karbantartásra, felújításokra, beruházásokra több mint 1.6 milliárd forintot költött.

MTI, Halasinfo / Képek: Juhász D. Géza

 

További friss hírek