Pályaorientációs nap Kiskunhalason

A város általános iskoláinak alsó tagozatos tanulói a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkájával és feladataival ismerkedtek meg.

Kiskunhalason 2018. október 27-én pályaorientációs napot tartottak a rendőrök. A rendezvényen három középiskola diákjai, illetve az általános iskolák tanulói vettek részt. A felsőbb éves általános iskolások a középiskolákba látogattak el, míg a kisebbek a rendőrség munkájával ismerkedtek.

Az alsó tagozatosoknak az iskola rendőre, Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőr őrnagy tartott előadást Hegedűs Richárd zászlós – balesethelyszínelő – és Jónás Sándor főtörzsőrmester – körzeti megbízott – közreműködésével és segítségével. Az egyenruhások a hagyományosnak nem mondható tanórákon bemutatták a rendőrség szervezetét, a rendészeti és bűnügyi kollégák munkáját, illetve a gyermekek baleset- és bűnmegelőzési ismereteket sajátíthattak el.

A tornacsarnokban felállított ideiglenes ügyességi pályán gyakorolhatták a megismert és tanult közlekedési szabályokat, kipróbálhatták a „részeg szemüveget”. Az ügyesebb kisiskolások toronyépítésben mérték össze tudásukat, amelyhez a terelőbójákat használták.

police.hu

További friss hírek