Példás: 24 napon belül elítélték a késes rablót

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt bíróság elé állította azt a 23 éves kiskunhalasi férfit, aki idén szeptember 11-én fényes nappal egy helyi dohányboltban késsel fenyegetőzve a kasszából 30 ezer forintot rabolt el.

A 23 éves kiskunhalasi férfi pénze elfogyott és nem tudott magának kábítószert vásárolni, ezért idén szeptember 11-én 13 óra körüli időben bement az egyik helyi dohányboltba, hogy pénzt szerezzen.

Az üzletbe belépve a bejárati ajtót becsukta maga után, majd a kezében tartott 7 cm pengehosszúságú késsel megfenyegette a boltban egyedül tartózkodó eladót, hogy ha nem akarja, hogy baja essen, adja oda a pénzt. A fiatal nő félelmében nem mert ellenállni, ezt kihasználva a rabló a pénztárgép fiókját kirángatta és 30 ezer forintot magával vitt. Menekülés közben a rabló a kést eldobta, azt a rendőrök később megtalálták.

A rablással szerzett pénz egy részét a férfi azonnal elköltötte, többek között kábítószert vett, így elfogásakor összesen 3 ezer forintot foglaltak le tőle. A rabló hozzátartozói a rabolt pénz hiányzó részét, 27 ezer forintot megtérítették a sértettnek.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 24 napon belül bíróság elé állította. A mai napon a Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította a férfi bűnösségét és vele szemben 5 év fegyházbüntetést szabott ki, 5 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta, továbbá az elkövetéshez használt kést elkobozta. Az ítélet jogerős, senki nem fellebbezett ellene.

További friss hírek