Pénteken nyit Kecelen a FLORA Virágfesztivál

December 7-9. között Kecelen 32. alkalommal rendezik meg a FLORA Virágfesztivált és 16. alkalommal a Keceli Országos Fazekas Kiállítást. A három napos rendezvény gazdag kulturális kínálattal, népművészeti termék-, ajándék- és dísznövényvásárral várja látogatóit.

A virágos szakmai programból az indulás óta kiemelkedik a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével közösen szervezett ifjúsági kötészeti verseny, melyen az ország szakiskoláinak csapatai versengenek. Az 1000 négyzetmétert betöltő virágkiállítói standokat termékzsűri értékeli.

Idén a szerelem jegyében készülnek a kompozíciók, és az óvodások, iskolások részére meghirdetett kiskertépítő pályázatra is „Boldogan éltek, míg meg nem haltak…” mottóval készülnek a mesék boldog befejezését megidéző alkotások.

Pénteken a Pintér Művek alapításának 40. évfordulója alkalmából Pintér József emlékkiállítás nyílik a könyvtárban. Este a Városi Múzeumban kerül átadásra a „Kecel anno” és a „Kecel és Imrehegy katolikus öröksége” című kétkötetes kiadvány, mely meg is vásárolható a hétvége folyamán.

16 éve társrendezvény a Keceli Országos Fazekas Kiállítás, melyre – meghívásos úton – az ország minden tájáról érkeznek a hagyományokat őrző fazekasmesterek. Az idei tárlat keretét Szűcs Imre fazekasmester „70 év, 70 kerámia” c. kiállítása és a résztvevő 31 fazekas mesterremekeinek bemutatása adja. A háromnapos rendezvény alatt lesz hintókiállítás, kisállat kiállítás, alkalmi bélyegzés, vasárnap esküvői börze házasulandó ifjú párok részére, menyasszonyok felvonulásával.

A fesztivál december 7-9. között gazdag kulturális kínálattal, népművészeti termék-, ajándék- és dísznövényvásárral várja látogatóit.

A rendezvény időpontja: 2018. december 7-8-9.
Helyszíne: 6237 Kecel, Szabadság tér 17.

Virágkiállítás megnyitó:
december 7. (péntek) 10 óra

Fazekas kiállítás megnyitó:
december 8. (szombat) 15 óra

Nyitvatartási idő:
december 7. péntek 10-19 óráig
december 8. szombat 9-19 óráig
december 9. vasárnap 9-18 óráig

Jegyárak a virágkiállításra:
Felnőtt 800,- Ft, diák 500,- Ft
6 éves korig nem kell belépőt váltani!

Kedvezményes csoportos jegyek:
15 fő felett 500 Ft/fő.
A csoportos belépéseket kérjük a 78/420-211/126 telefonszámon előre jelezni!
Kedvezmény a kötészeti versenyben résztvevő iskolák tanulói és a kiskertépítő versenyben résztvevő intézmények tanulói részére, kizárólag a pénteki napon:
A fenti telefonszámon előre bejelentett, 15 fő feletti diákcsoport esetében egyet fizet, kettőt kap akció (tehát az 500 Ft-os jegy megváltásával 2 diák belépése lehetséges).

A rendezvény főszervezője:
Kecel Város Önkormányzata

A rendezvény szervezői:
Fazekas Alkotóház, Kalocsa
Városi Könyvtár és Művelődési Ház
Városi Múzeum
Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete

További friss hírek