Pirtói embercsempész bukott le

A kép illusztráció (police.hu)

Egy közterületi járőrszolgálatot ellátó baleseti helyszínelő buktatott le egy pirtói férfit éjjel Kiskőrösön. Á. György azt állította, hogy zöldségek vannak a kocsijában, de kiderült 20 szír férfit szállított.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2014. február 7-én 0 óra 40 perckor a város belterületén látott el járőrszolgálatot, amikor a Dózsa György út 43. szám előtt intézkedés alá vont egy kistehergépkocsit, és annak vezetőjét, Á. György 48 éves pirtói lakost. A férfi azt állította, hogy zöldséget szállít egy budapesti piacra. A rendőrnek gyanús lett a sofőr viselkedése, ezért a megvizsgálta a rakományt.

Kiderült, hogy a teherautó rakterében 20 szír állampolgár volt összezsúfolva. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a helyszínre megerősítésként érkező járőrök elfogták és előállították őket. A sofőr elismerte, hogy pénzért kellett volna a személyeket továbbszállítania. Á. Györggel szemben – őrizetbe vétele mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya indított eljárást embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A határsértők közül 15 szír rendelkezett személyazonosításra alkalmas érvényes okmánnyal, így őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak adták át. A többi 5 külföldivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat Idegenrendészeti Osztálya kiutasítást előkészítő őrizetet rendelt el, és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el őket.

forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

További friss hírek