Puskát fogott a jánoshalmi orvvadász az erdészre

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a súlyos jogsértéseket elkövető férfivel szemben.

A helyi erdész 2020. szeptember 7-én kora reggel egy nem mindennapi történetet jelentett be a rendőrségen. A férfi Jánoshalma külterületén cserkelni indult egy vendégvadásszal. Az erdőben sétáltak, amikor váratlanul szembetalálkoztak egy fegyveres ismeretlennel, akiről az erdész – hivatásos vadászként – rögtön tudta, hogy orvvadász lehet. Az idegen a nála lévő, hangtompítóval felszerelt puskát csőre töltötte, és a vadászokra fogta. Mindkettejüket megfenyegette, majd felszólította őket arra, hogy menjenek a dolgukra, végül hátrálni kezdett, majd elszaladt. Később kiderült, hogy a fegyvert menekülés közben eldobta az erdőben.

A bejelentés nyomán a rendőrök az orvvadász keresésébe kezdtek. A férfit néhány napon belül beazonosították, lakásán elfogták, majd gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették. A jánoshalmi illetőségű gyanúsítottól először az erdőben viselt ruházatát foglalták le, később pedig előkerült az erdőben eldobott puska is, amelyről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, és emberi élet kioltására alkalmas.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a kiskunhalasi nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

További friss hírek