Rablás Kiskunhalason: vízóraleolvasónak adták ki magukat a fiatalok

A gyanú szerint a tettesek trükkös módon jutottak be a kiskunhalasi sértetthez, akinek a lakásából egy televízióval távoztak.

Két férfi és egy nő érkezett 2020. május 14-én délután egy kiskunhalasi asszony lakásához, és azt állították, hogy a vízművektől jöttek mérőóra leolvasás céljából. A 72 éves nő beengedte, és a fürdőszobához vezette őket. Ott egyikük a sértettel bement a fürdőbe, becsukta az ajtót, és nem engedte ki az asszonyt. Ez idő alatt két társa a szobában lévő televíziót magához vette, és azzal együtt végül mindhárman távoztak.

A történteket bejelentették a helyi rendőrkapitányságra, ahol nyomozás indult az ügyben. A rendőrök fél nap alatt beazonosították, és másnap elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. A helyi lakosokat – egy 28 és egy 25 éves férfit, valamint egy 22 éves nőt – kihallgatásukat követően rablás bűntett gyanújával őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az idősebb férfi otthonában a nyomozók megtalálták az eltulajdonított televízióját, amit lefoglaltak, és vissza is adtak a tulajdonosnak, így a hozzávetőleg 50.000 forintos kár megtérült.

Police.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Rablás Kiskunhalason: vízóraleolvasónak adták ki magukat a fiatalok

A gyanú szerint a tettesek trükkös módon jutottak be a kiskunhalasi sértetthez, akinek a lakásából egy televízióval távoztak. Két férfi és egy nő érkezett 2020. május 14-én délután egy kiskunhalasi asszony lakásához, és azt állítot...