Rabolt és lopott a mélykúti férfi, a rendőrök őrizetbe vették

A jánoshalmi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint még év elején kirabolt egy kerékpárost Mélykúton. Az elkövető lopással és lopás kísérletével is gyanúsítható.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrőrsének munkatársai 2020. április 22-én 14 óra 20 perckor őrizetbe vettek egy mélykúti lakost. A 32 éves férfi a gyanú szerint év elején, egy este, az úton sétálva megütött egy mellette elhaladó kerékpárost. A sértett a biciklivel elesett, ekkor a gyanúsított bántalmazta, rugdosta, miközben pénzt követelt tőle. Áldozata nem akarta átadni értékeit, ezért az elkövető elvette a pénztárcáját, és abból kivett 12.000 forintot.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy még február 2-án éjjel bement egy mélykúti portára, és a záratlan melléképületből 15 szál füstölt szalámit vitt el. Alig egy hónappal később, március 3-án éjszaka pedig egy kővel betörte egy vegyesbolt ablakát. Az üzletbe bemászott, és onnan többek között szeszes italt, kávét, édességet akart eltulajdonítani – ezeket már össze is készítette –, azonban megzavarták, így a helyszínről üres kézzel menekült el. Ez utóbbi esetben nagy hibát vétett: a közelben hagyta a kabátját, amelyben a nyomozók megtalálták a személyi igazolványát.

A rablással és lopásokkal gyanúsítható helybélit a rendőrőrs munkatársai elfogták és kihallgatták, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A nyomozás adatai szerint az egyik bűncselekmény elkövetésénél társa is volt a férfinek: egy 52 éves mélykúti lakos, akit a nyomozók szintén kihallgattak. Ő az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

police.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Rabolt és lopott a mélykúti férfi, a rendőrök őrizetbe vették

A jánoshalmi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint még év elején kirabolt egy kerékpárost Mélykúton. Az elkövető lopással és lopás kísérletével is gyanúsítható. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrő...