Rákóczi Kupa Online

Kupagyőztes az Orosháza!

Frissítve: 2019. február 3. vasárnap, 11:59

Fantasztikus döntőben Orosháza – Bibó 2-1. A fiatal Bibó mindent megtett, hogy megállítsa a békési csapatot, ám Deli Lajos vezérletével az Orosháza nyerni tudott, így megvédte címét.

Bronzérmes a Gyöngyös

Frissítve: 2019. február 3. vasárnap, 11:22

Zsinórban három negyedik hely után bronzérmes a Gyöngyös! A gól nélküli rendes játékidő után büntetőkkel dőlt el a harmadik hely sorsa, 4-3 a Gyöngyös javára. A Hadnagya Kupa bronzérme soltvadkerti nyakakba kerül a Csólyospálos 4-2-es legyőzését követően. Már csak a két döntő van hátra.

Sporttörténelem!

Frissítve: 2019. február 3. vasárnap, 09:57

Története során először döntős a Bibó, miután 1-1-es rendes játékidő után büntetőkkel legyőzte a Gyöngyöst. A kupa történetében először rendeznek Bibó – Orosháza finálét. A békési csapat magabiztos játékkal 3-1-re nyert a Szilády ellen, így már csak egyetlen lépés választja el a címvédéstől

Maratoni hosszúságú büntetőpárbaj döntött

Frissítve: 2019. február 2. szombat, 21:58

Maratoni hosszúságú büntetőpárbaj után a Szilády nyerte az első pótselejtezőt a Dékáni ellen. A rendes játékidőben 1-1-re végeztek a csapatok, majd a hatosoknál 7-6-ra a Szilády diadalmaskodott A második pótselejtezőn a Tekó és a Bibó vívtak egymással rendkívül feszült mérkőzést. Bár a vezetést a Tekó szerezte meg Viola révén, a fantasztikusan játszó, mesterhármast szerző Lengyel Szabolcs vezérletével a Bibó megfordította a mérkőzést és megérdemelten jutott a legjobb négy közé. A holnapi elődöntők programja: Gyöngyös – Bibó Orosháza – Szilády Az első mérkőzés 8:30-kor kezdődik.

Tovább tart a góleső

Frissítve: 2019. február 2. szombat, 13:37
Találatokban gazdag meccsekkel kezdődött a 46. Rákóczi Kupa második napja. Előbb a Szilády nyert nagy különbséggel a Magyarkanizsa ellen (6-1), majd a kiskunfélegyházi gólzsák is kiszakadt, 8-2 a Sepsi ellen. A Tekó kulcsfontosságú meccset nyert a Kecskemét ellen, ezzel továbbra is megvan az esély a csoportelsőségre. Az Orosháza-Bibó találkozó 3 gólt hozott és miután mindet a békési csapat szerezte, a “B” csoportban is a lehető legizgalmasabban alakulnak az események.

A délelőtti órákban sem unatkoztak a szurkolók. A címvédő Orosháza 3-0-ra nyert a Bibó ellen, a Gyöngyös ugyanilyen különbséggel múlta felül a Kanizsát. A Dékáni nagy meglepetésre csak döntetlent tudott játszani a Sepsivel. Jöhetett a “halasi el classico”: Tekó-Szilády. Zsúfolásig megteltek a lelátók, szenzációs volt a hangulat a csarnokban. A Tekó kétszer is előnybe került, ám a Szilády a második félidőben egyértelműen a hazaik fölé kerekedett és megérdemelten nyert 4-2-re. Az Orosháza a Kiskunfélegyháza legyőzésével biztosította elődöntős helyét, így már csak két mérkőzésre van az áhított címvédéstől.

Elrajtolt a 46. Rákóczi Kupa

2019. február 1. péntek

Bányai Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg a 46. Rákóczi Kupát. A nemzetközi teremlabdarúgó tornára 3 napon át várják a fociszeretőket a szervezők.

A nyitómeccsen a házigazda Tekó a Gyöngyössel találkozott. A két csapatnak ez volt a 20. egymás elleni mérkőzése és zsinórban a harmadik közös nyitómeccsük.
A torna első gólját a vendégek szerezték, de egy percen belül jött a Tekós egyenlítés. A Gyöngyös még az első félidőben visszavette a vezetést, majd a második játékrészben egy újabb góllal eldöntötték a találkozót. Történetük során először nyertek a Tekó ellen.

Vereséggel debütált a címvédő Orosháza is. Bár a békésiek kétszer is előnybe kerültek a mérkőzés során, végül a halasi szurkolók támogatását élvező Dékáni 4-2-re nyerni tudott.
A Szilády is győzelemmel kezdte a tornát. Bár a kecskeméti Piarista sokáig jól tartotta magát, a második játékrészben a halasi csapat dominanciájának meglett az eredménye, 6-1.

Utolsó halasiként a Bibó mutatkozott be, méghozzá az újonc Constantinum ellen. Molnár Csaba csapata 3-2-re nyerte a meccset.

A Tekónak a Magyarkanizsa ellen mindenképp győzelemre volt szüksége, hogy ne kerüljön még nagyobb veszélybe a továbbjutás. Horváth Zsombor és Liska Andor remek összhangja 4 tekós gólt is eredményezett, amire a vajdaságiak csak kettővel tudtak válaszolni. Javított az Orosháza is a nyitómeccsen vereség után. Striffel László csapata a Sepsiszentgyörgy ellen győzött nagy különbséggel.

A Tekó csoportjában a Kecskemét kisebb meglepetésre legyőzte a Gyöngyöst, így ott 4 csapat is 3 ponttal várhatja a szombatot. A nap zárómeccse a Bibó-Dékáni halasi rangadó volt, melyet előbbi nyert 3-1-re, így abban az ötösben jelenleg a Bibósok vezetnek. Ám egészen biztosan holnapra is maradnak izgalmak.

Dávid Géza