Református iskolák innovatív utakon: hat intézményben indul alkotópedagógiai oktatás

Városunkban a KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégiumban 2020 novemberében digitális közösségi alkotóműhelyben indul az oktatás.

 2020 őszétől összesen hat magyarországi református iskolában 3D nyomtatókkal és más digitális megmunkálóeszközökkel felszerelt digitális közösségi alkotóműhely jön létre, a fejlesztésben résztvevő pedagógusok pedig alkotópedagógiai továbbképzést és tananyagokat kapnak.

A programban a következő intézmények vesznek részt:

  • Bocskai István Református Oktatási Központ Általános Iskola, Halásztelek
  • KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium, Kiskunhalas
  • Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Miskolc
  • Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona, Pápa
  • Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Álltalános Iskolája, Nagyharsány
  • Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium, Budapest

A tanév során ezekben az intézményekben jön létre digitális közösségi alkotóműhely, az iskolák pedagógusai pedig ezek működtetéséhez szükséges pedagógiai és technikai támogatáshoz jutnak. A program középtávú célja közös alkotópedagógiai tananyagok fejlesztése és a módszertan széleskörű meghonosítása a református intézményhálózatban.

Miközben a járványhelyzet miatt megnő a digitális oktatás jelentősége, továbbra is fontos, hogy a diákok megértsék az őket körülvevő világ teljességét, komplexitását, a fizikai eszközök működését, modellezni tudják azokat, és akár önálló prototípusokat tudjanak készíteni, megismerve az innováció, a kreatív alkotási folyamat sajátosságait. A technika termek sok évtizedes eszközparkjában egyre több 3D nyomtató, lézervágó és egyéb digitális megmunkáló eszköz jelenik meg, a mikroelektronikai eszközök segítségével pedig könnyen életre kelthetőek a megalkotott tárgyak.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Református iskolák innovatív utakon: hat intézményben indul alkotópedagógiai oktatás

Városunkban a KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégiumban 2020 novemberében digitális közösségi alkotóműhelyben indul az oktatás.  2020 őszétől összesen hat magyarországi református iskolában 3D nyomtatókkal és más digitális megmun...