Rekordszámú, 292 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak 1 nap alatt Magyarországon

Illusztrációs kép: envato.com

292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal.

A 292-es esetszám rekord a járvány hazai történetében, eddig ugyanis a legmagasabb szám 210 új fertőzött volt, amit még áprilisban regisztráltak.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon a járvány miatt szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén – hívják fel a figyelmet az oldalon.

hvg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Rekordszámú, 292 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak 1 nap alatt Magyarországon

292 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a koronavirus.gov.hu hivatalos tájékoztató oldal. A 292-es esetszám rekord ...