Rendhagyó történelem órák a vörös diktatúráról 

A Nemzeti Emlékezet Bizottság és a Pásztortűz Egyesület közös szervezésében rendhagyó történelem órák voltak a kiskunhalasi Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Február 25-én Csarnai Márk történész tanórákon mutatta be a mai fiataloknak a 20. század egyik totalitárius diktatúrájának borzalmas rendszerét. A Kommunizmus áldozatainak emléknapján a diákok megismerhették azt az időszakot, amikor a vörös uralom, hol erőszakos, hol puha időszakában egy ideológia volt csak elfogadható. A sokszor bonyolult rendszer, gyakran durvaságokba, gyilkosságokba átfordulva tudta csak fenntartani hatalmát.

Nagyon fontos emlékeznünk, és emlékeztetnünk. A mai generációkhoz már másképp kell szólnunk. Ezért akartunk olyan rendhagyó történelem órákat, ahol kicsit interaktívabban, a modern technikát is felhasználva ismerhetik meg a tanulók ezt a korszakot. Ebben két kitűnő együttműködő partnerre leltünk a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskolában és a nemzeti Emlékezet Bizottságban. – mondta Végső István, a Pásztortűz Egyesület elnöke.

További friss hírek