Részeg ámokfutásba torkollott a kiskunhalasi bográcsozás

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 májusában egy kiskunhalasi garázssoron tartott bográcsozás során ittasan megverte az egyik barátját, majd bántalmazta és bezárta egy garázsba a 17 éves barátnőjét.

A vádirat szerint a vádlott 2021. május 8-án egy kiskunhalasi garázssor egyik garázsában bográcsban főzött a 17 éves barátnőjével. Időközben néhány barátjuk is csatlakozott hozzájuk, akikkel éjszakába nyúlóan közösen ettek és italoztak.

A vádlott és az egyik barátja lerészegedett, emiatt többször volt köztük nézeteltérés. Éjjel ismét hangosan összeszólalkoztak, ami során vádlott a garázs előtti közterületen egyszer ököllel megütötte a férfi arcát, aki ettől a földre esett. A vádlott ezután még egy-két alkalommal bele is rúgott a földön fekvő, vérző sértettbe, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértett kérte a vádlott megbüntetését.

A történtek miatt az egyik környékbeli lakó értesítette a rendőrséget, akik előállították a vádlottat. Miután szabadon engedték, a vádlott az éjféli órákban visszament a garázshoz, ahol a barátnője már várt rá. A feldühödött vádlott agresszíven viselkedett vele és azonnal kérdőre vonta, mert azt hitte, hogy a barátnő értesítette a rendőrséget.

A vádlott ököllel arcon ütötte a lányt, aki a váratlanul ütés miatt hanyatt esett. A vádlott ekkor megragadta a földön fekvő sértettet és a segítségért kiabáló lányt a hajánál fogva behúzta a garázsba, amit belülről bezárt. A sértett számon kérte a vádlottat a verés miatt, de a férfi a falhoz nyomta és kétszer erősen sípcsonton rúgta. A lány többször is kérte, hogy engedje ki, de ezt a vádlott megtagadta.

Végül az ismételten helyszínre hívott rendőrök tudták feltörni a garázsajtót és szabadították ki a lányt. A kiskorú sértett a bántalmazás miatt szintén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de nem kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés miatt.

A büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség minősített személyi szabadság megsértésének bűntettén kívül garázdaság és könnyű testi sértés vétségével is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek