Részeg férfi okozott súlyos balesetet, ráadásul jogosítványa sem volt – KÉPEK

Lezárták a kiskunhalasi rendőrök annak a férfinek az ügyét, akinek vezetői engedélye sem volt, úgy okozott balesetet.

Egy 59 éves bajai lakossal szemben folytattak eljárást súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett miatt a kiskunhalasi rendőrök.

Mint arról beszámoltunk, egy férfi az 5312-es számú úton Jánoshalma felől Kéleshalom irányába közlekedett személyautóval 2021. február 21-én 17 óra 40 perckor. A sofőr egy egyenes szakaszon nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét, ezért letért az útról, és árokba borult. A kocsi többször megpördült, fának ütközött, végül a tetejére fordulva állt meg. Az autó utasa – egy 52 éves nő – súlyosan megsérült.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások mintavétel céljából előállították. A szakértői vélemény igazolta az ittasság tényét, ezért gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt.

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy egész nap italozott, majd délután kiderült, hogy elfogyott otthon a kenyér. Bár vezetői engedéllyel sem a férfi, sem élettársa nem rendelkezett, ez nem jelentett nekik akadályt: autóba ültek, és elindultak a szomszéd településre bevásárolni. A baleset útközben történt.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. A férfinak engedély nélküli vezetés miatt is felelnie kell.

További friss hírek