Rohamosan terjed az influenza Bács-Kiskun megyében

Több mint kétszer annyian fordultak influenza szerű tünetekkel orvoshoz az 5. héten Bács-Kiskun megyében, mint az előz héten.

Az 5. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 875 fő. Az adatok alapján megyei szinten magas az influenza aktivitás! Január közepén ez a szám 365 fő volt.

A számadatokból az is látszik, hogy egyre több gyermek érintett a járványban, a 14 év alatti gyermekek aránya a legmagasabb a betegek körében, 32,5 százalék. Közel ennyien, 32 százalék a 15-34 éves fiatal felnőtt betegek száma, míg a járványban érintettek 27 százaléka 35-59 éves kor közötti felnőtt, és csak 8,5 százaléka a 60 éven felüli.

Az országos influenzajárvány miatt továbbra is fenntartják a látogatási tilalmat az egészségügyi intézmények. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint Bács-Kiskun megyében teljes a tilalom a bajai Szent Rókus Kórházban és a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, valamint február 7-től, azaz csütörtöktől a kiskunfélegyházi kórházban, részleges tilalom van érvényben a kalocsai Szent Kereszt Kórházban és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Rohamosan terjed az influenza Bács-Kiskun megyében

Több mint kétszer annyian fordultak influenza szerű tünetekkel orvoshoz az 5. héten Bács-Kiskun megyében, mint az előz héten. Az 5. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal N...