Román embercsempészt fogtak a rendőrök Tompa közelében, 15 határsértőt szállított éppen

A sofőr 15 – magát afgán állampolgárnak valló – határsértőt szállított, amikor elfogták az 53-ason.

A járőrök  október 11-én 7 óra 30 perckor megállítottak egy román rendszámú kisteherautót Tompa külterületén az 53-as számú főúton. Az egyenruhások intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 66 éves román férfit, és a vele utazó 15 külföldi személyt. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indítottak a román sofőrrel szemben. A férfi elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

police.hu/halasinfo

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Román embercsempészt fogtak a rendőrök Tompa közelében, 15 határsértőt szállított éppen

A sofőr 15 – magát afgán állampolgárnak valló – határsértőt szállított, amikor elfogták az 53-ason. A járőrök  október 11-én 7 óra 30 perckor megállítottak egy román rendszámú kisteherautót Tompa külterületén az 53-as szám...