Se ki, se be: Leállt a forgalom Magyarország határain

Határátkelőhely Bácsalmásnál. Fotó: Sebestyén István

Információink szerint az informatikai rendszer akadozása miatt a ki-, és beléptetés is rendkívül lassú a tompai és a bácsalmási határátkelőnél.

Olvasónk elmondta, Tompánál várakozott, majd mikor látta, hogy a sor egyáltalán nem halad, átment a Bácsalmás-Bajmok határátkelőhelyre, de ott is állnak a járművek. Úgy tudjuk, az informatikai rendszerrel van gond. Többször próbáltuk elérni a Tompa Határátkelőhely telefonszámát, de cikkünk megjelenéséig az sem volt elérhető.

A police.hu oldalon közölt adatok szerint Tompánál 1 órát, míg Bácsalmásnál 1/2 órát kell várakozni. Olvasónk egyelőre egyik átkelőnél sem tudta átlépni az országhatárt.

Frissítés:

Sikerült telefonon elérni a NAV Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság Határkirendeltségének tompai ügyeletesét, aki úgy tájékoztatott, a rendőrség informatikai rendszerével van gond, és csak csökkentett kapacitással működik, így a várakozási idő a ki-, és a beléptetésnél is elérheti akár a két órahosszát is.

Nem csak a déli határszakaszon van baj

Megnövekedett a várakozási idő a magyarországi határátkelőhelyeken – így a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is – technikai ok miatt. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán, az utazóközönség türelmét kérjük a fennakadás megszüntetéséig.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a folyamatosan frissülő http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányainak meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót – írja friss közleményében a police.hu.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Se ki, se be: Leállt a forgalom Magyarország határain

Információink szerint az informatikai rendszer akadozása miatt a ki-, és beléptetés is rendkívül lassú a tompai és a bácsalmási határátkelőnél. Olvasónk elmondta, Tompánál várakozott, majd mikor látta, hogy a sor egyáltalán nem halad...