Segítség a járvány idején: Maradj otthon, műveld a kerted! – VIDEÓ

Tíz kiskunhalasi család kapott kertben használatos szerszámokat és vetőmagokat a Maradj otthon! – Műveld a kerted! kezdeményezés keretében. A mai nap Sztojka Attila, a TEF főigazgatója három családnak adta át az eszközöket, valamint a zöldség- és virágmagokat tartalmazó csomagot.

A főigazgató elmondta,  a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága mérlegelte, hogy a veszélyhelyzet időszaka alatt, hogyan, milyen eszközökkel tud segíteni. Úgy döntöttek, hogy az otthoni, kerti munkavégzéshez szükséges eszközöket, szerszámokat biztosítanak országszerte mintegy 600 család számára. Sztojka Attila kifejtette, a kertművelésnek alapvetően két fontos feladata van: egyrészt a védekezést segíti, hiszen az otthoni munka leköti a családok idejét, másrészt pedig az, hogy hasznosan töltsék az emberek az otthon töltött idejüket és rendezettebbé is válhat a lakókörnyezetük is. A gondozott veteményesben megtermelt javakkal a kezdeményezésnek köszönhetően valamelyest hozzájárulhatnak a családok megélhetéshez is.

A szerszámokat és a vetőmagokat két fő támogató biztosította, a Máltai Szeretetszolgálat valamint a Zöldségtermesztési Kutató Intézet. Sztojka Attila beszámolt arról is, hogy tegnap három településen, ma további három településen indult el a kezdeményezés, és bízik abban, hogy több település is bekapcsolódik, mint ahogyan partner volt a kiskunhalasi önkormányzat is.

 

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Segítség a járvány idején: Maradj otthon, műveld a kerted! – VIDEÓ

Tíz kiskunhalasi család kapott kertben használatos szerszámokat és vetőmagokat a Maradj otthon! - Műveld a kerted! kezdeményezés keretében. A mai nap Sztojka Attila, a TEF főigazgatója három családnak adta át az eszközöket, valamint a zöl...