Segítségnyújtás elmulasztásáért vonhatnak felelősségre egy házaspárt, akik látták a brutális balesetet Kunfehértónál

Még 2018 szeptemberében Kunfehértó külterületén ütközött össze két járműszerelvény, az esetről elsőként számoltunk be. A balesetet észlelte egy autójával arra haladó férfi és a felesége, de ők az elvárható segítségnyújtási kötelezettségüknek nem tettek eleget, és megállás nélkül haladtak tovább. Mint kiderült, azért mentek el a helyszínről, mert a férj nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Még 2018 szeptember 17-én baleset történt Kunfehértó külterületén, az 5412-es számú úton, amelyről elsőként számoltunk be. Egy 47 éves férfi Kiskunhalas felől Jánoshalma irányába közlekedett egy járműszerelvénnyel. Az út 7-es kilométerénél a sofőr forgalmi okból vészfékezett, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik járműszerelvénnyel.

A fékező sofőr a biztonsági övét nem használta, így ő kiesett a járműből és az árokba zuhant. A másik kamion vezetője beszorult a vezetőfülkébe, őt a tűzoltók szabadították ki.Mindkettejük sérülései nyolc napon belül gyógyulónak bizonyultak.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet észlelte egy arra haladó autós és női utasa, de ők az elvárható segítségnyújtási kötelezettségüknek nem tettek eleget, és megállás nélkül haladtak tovább.

A rendőrök a 39 éves férfit és 38 éves feleségét segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték, és azt is elmondták, hogy azért mentek el a helyszínről, mert

a férj nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Emiatt ellene külön szabálysértési eljárás indult. A házaspár az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek. (Police.hu)

 

További friss hírek