Sok százmilliós kormányzati támogatást kap Pirtó és Mélykút

Kép: alon.hu

Új művelődési ház épül és a belterületi utak fele megújulhat.

Az év végi karácsonyi központi pénzosztásból jutott a pirtói és a mélykúti önkormányzatnak is. A két település együtt, közel félmilliárd forintot kapott a kormánytól, az erről szóló hírt Bányai Gábor, a kiskunhalasi választókerület fideszes országgyűlési képviselője jelentette be még az ünnepek előtt. Pirtón útfelújításra, míg Mélykúton új művelődési ház építésére költik a karácsonyfa alá érkezett milliókat.

A nagyobb összeget, 380 millió forintot Mélykút kapta. Kovács Tamás, a település polgármestere elmondta, hogy a jelentős összeget a helyi kulturális és civil élet további felvirágoztatására költik. Ez annyit jelent, hogy az elnyert százmilliókból végre méltó és megfelelő helyszínt tudnak majd biztosítani a város rendezvényeinek, a megépülő új művelődési házban. A jelenlegi, sok évtizeddel ezelőtt épült ingatlant már régóta kinőtték, infrastruktúrájában és küllemében sem felelt már meg régóta a mai követelményeknek.

Pirtón 100 millió forintos kormányzati támogatás érkezett a fenyőfa alá, az elnyert összegből a település harminc évnél is régebben épült belterületi útjait újítják fel – mondta el Nagy Ferenc polgármester, aki azt is hozzátette, hogy ezzel a fejlesztéssel nem csak a lakosság, de a helyi vállalkozások régi igényét is ki tudják szolgálni. Az új utakon a településen működő vállalkozásokhoz vezető közlekedést tudják majd megkönnyíteni. Az 100 millió forintból a belterületi utak közel a felét tudják majd felújítani – közölte a polgármester.

Halasinfo

További friss hírek