Sörkóstoló és főzdetúra lesz szombaton a halasi sörfőzdében

Kép: oasisbrewery.hu

A Nyitott Főzdék Napján megnyitják a kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy megmutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek.

Október 10-én egész nap főzdetúrákkal, finom falatokkal, sörkóstolókkal és vásárlási lehetőséggel várja a látogatókat a kiskunhalasi Oasis Brewery.

Knap Gábor, a Beerporn.hu sörmagazin főszerkesztője, a Nyitott Főzdék Napja főszervezője elmondta: a program elsődleges célja, hogy az érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, illetve felhelyezzék azokat a saját gasztronómiai térképükre, így rendszeres látogatókká, vásárlókká válva támogassák a magyar sörkultúra fejlődését.

A kiskunhalasi Oasis Brewery is vesz részt a programban,

a túra során megtekinthető az új kézműves sörfőzde.

A látogatás során lehetőség lesz a legújabb, még készülő Oasis főzeteket megkóstolni. Ilyen például a Stout (felső erjesztésű, sötét színű) vagy a NEIPA (megnövelt komlótartalommal készült sörkülönlegesség). Emellett a felhasznált alapanyagok illatát, ízét is megismerhetik a résztvevők, akiket a sörfőzde üzemvezetője és maguk a sörfőzők is bevezetnek a sörfőzés rejtelmeibe az alapanyagok kiválasztásától az erjesztésen át a palackozásig. Négy sört is csapra vernek (Barikád IPA, Hop Gun APA, Blond Hostess Lager, Homoki Sámán Lager), hogy biztosan ki tudd deríteni, melyik a te söröd!

A túrák délelőtt 10-től óránként indulnak majd, egészen délután ötig. A főzdetúrákon maximum 15 fő vehet részt.

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A többi résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Fontos! A programokon résztvevőknek a vírushelyzet miatt a főzdetúrák során kötelező a maszk viselése és a biztonságos távolság megtartására!
További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Sörkóstoló és főzdetúra lesz szombaton a halasi sörfőzdében

A Nyitott Főzdék Napján megnyitják a kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy megmutassák magukat és söreiket a nagyközönségnek. Október 10-én egész nap főzdetúrákkal, finom falatokkal, sörkóstolókkal és vásárlási lehetőségge...