Speedet, extasyt és marihuánát is árult a saját otthonában a férfi

Illusztrációs kép: envato.com

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki több, mint egy éven át saját házában árult kábítószert és új pszichoaktív anyagot.

A vád szerint a Kiskunhalas környéki községben élő férfi – 2018-tól a 2019. szeptember 25-én történt elfogásáig – a lakásán ismerőseinek kábítószert árult. A vádlott a marihuánát, speedet, extasy tablettát ismeretlen körülmények között szerezte, majd kiadagolva 2.500 és 3.000 forintért árulta. A fogyasztók a telefonon előre megbeszélt időpontban a kereskedő lakására mentek, aki általában a kapuban, vagy az udvaron adta át a kábítószert. Nyolc vevője közül volt, akinek ebben a több, mint egy évig tartó időszakban mintegy 90 adag marihuánát és 30 adag speedet adott el. Vevői a megvásárolt kábítószert elfogyasztották.

A kereskedő lakásán tartott kutatás során a nyomozók zöld növényi anyagot, tablettákat, kannabisz és kokain tartalmú porokat, pszichoaktív anyagokat, mérleget és készpénzt foglaltak le. Az értékesített, továbbá a lefoglalt kábítószerek együttes mennyisége a csekély mennyiség felső határának 1459-szerese, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy háromnegyede. A vádlott a kábítószer kereskedelem révén közel egy év alatt több mint 900 ezer forint bűnös vagyonra tett szert. A fogyasztókkal szemben külön eljárások indultak.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bűnös úton szerzett vagyon, továbbá a lefoglalt porok, tabletták, mérleg elkobzását is rendelje el a bíróság. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

ugyeszseg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Speedet, extasyt és marihuánát is árult a saját otthonában a férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki több, mint egy éven át saját házában árult kábítószert és új pszichoaktív anyago...