Szabadságkoncert Csengődön – Rengeteg fotó!

Szombaton rendezték meg Csengődön a Nyári falunapot, ez alkalomból pedig a Szabadságkoncertet is, amelyet a pandémia miatt többször el kellett halasztani. A rendezvényre Kiskunhalasról, Soltvadkertről, Kiskőrösről, Kecelről és a környékbeli településekről is sokan érkeztek.

Napközben számos programmal várták az érdeklődőket. A nótakedvelőket Leblanc Győző és Tóth Éva operetténekes szórakoztatta, a gyermekeknek a Palinta Együttes énekelt, a Solti Ifjúsági Fúvós Zenekar filmzenék, slágerek feldolgozásainak előadásával szórakoztatta a publikumot. A budapesti Fangler’s zenekar egy igazán remek koncertet adott, majd jött az est igazi fénypontja, a Bikini együttes, akik nagyon odatették magukat és elvarázsolták a közönséget.

Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, egy helyi civil szervezet, a  Csigaház Közhasznú Alapítvány nyert támogatást a „1989/2019 30 éve szabadon” programsorozat keretében a koncert megrendezésére.

– A szervezés során Csengődhöz való kötődése miatt D. Nagy Lajos és a Bikini együttes meghívása mellett döntöttünk. Többször kitűztük a Szabadságkoncert időpontját, de a járványveszély miatt újra és újra el kellett halasztanunk. Most, 2021-ben pedig az óvintézkedések módosulásával lehetőségünk nyílt arra, hogy kibővítsük ezt a rendezvényt. A szabadság fogalma már nem csupán a harminc éve történtekhez, a Bikini és a Rolls Frakció által megénekelt szabadságvágyhoz, de a vírusveszély okozta bezártság, korlátozottság kapcsán közelmúltunkhoz – a korábbiakhoz képest biztosan mindenki számára – fokozottabban hozzátartozik. Ezért is öröm számunkra, hogy a Nyári falunap minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget kínál – nyilatkozta a vira.hu-nak Pájer Ildikó, a Csigaház Közhasznú Alapítvány elnöke.

Nyári falunap

Bikini koncert

Fangler’s koncert

Palinta Együttes

Solti Ifjúsági Fúvós Zenekar

 

 

További friss hírek