Szent András havi aprók tánca a könyvtárban – Videóval

„András, András, ne aludjál, Neved napjára virradtál! Ma Andrásnak neve napja, Az Úr Jézus neki hagyta.” – szól az András napi magyar népdal. November utolsó hétvégéjén nagy érdeklődéssel érkeztek a családok a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára.

Sokan gyülekeztek a magyar népi kultúra és kellemes kikapcsolódás iránt érdeklődők november 30-án, a városi könyvtárba. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a szombat délután. A Vladár Károly muzsikája mellett Fehérváry Lilla néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. A téli ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. A gyerekek adventi, karácsonyi képek színezésével hangolódtak az évszakra.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a népi kultúrával.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. A következő aprók tánca december 14-én, szombaton 15 órától lesz a városi könyvtárban.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Szent András havi aprók tánca a könyvtárban – Videóval

„András, András, ne aludjál, Neved napjára virradtál! Ma Andrásnak neve napja, Az Úr Jézus neki hagyta.” – szól az András napi magyar népdal. November utolsó hétvégéjén nagy érdeklődéssel érkeztek a családok a hagyományos, kisku...