Szent András havi aprók tánca a könyvtárban

Sokan gyűltek össze a családi délutánon, november 24-én, a kiskunhalasi városi könyvtárban. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a szombat délután.

“András, András, ne aludjál, Neved napjára virradtál! Ma Andrásnak neve napja, Az Úr Jézus neki hagyta. Vivát, vivát, kátsunk: vivát, Hogy megértük András napját!” – szól a novemberi magyar népdal.

A Halasi Népdalkör muzsikája mellett Fehérváry Lilla néptánc tanításával vidáman járták a táncot az apróságok. Téli ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. November utolsó hétvégéjén az a gyerekek különböző formákat készítettek agyagból S. Császár Anna kézműves vezetésével.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink és jeles napjaink szokásaival.

Az eseményt a Csoóri Sándor Alap – Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.
Legközelebb 2018. december 15-én, szombaton 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárba jöhetnek az aprók táncára a családok.

Fotók: Gera Irma, Szőnyi Gábor

További friss hírek