Szent Mihály napi aprók tánca – Fotókkal

„Már ezután Szent Mihály-nap közeledik, A juhászok a juhokat számba veszik. Egyiknek egy ürüje, másiknak egy csengőse. Hajtja, hajtja hazafele.” – szól a Szent Mihály napi magyar népdal. Sokan gyűltek össze a családi délutánon, szeptember 29-én, a kiskunhalasi városi könyvtárban, ahol közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a kellemes szombat délután.

Horváth István, Szabadi Tamás és Szabó Zoltán muzsikája mellett Csordás Krisztina néptánc tanításával vidáman járták a táncot az apróságok. Őszi ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. Szeptember utolsó hétvégéjén az állatbehajtásra emlékezve szűrös pásztorokat formáztak a gyerekek agyagból S. Császár Anna kézműves vezetésével.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink és jeles napjaink szokásaival.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. Legközelebb 2018. október 27-én, szombaton 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárba jöhetnek az aprók táncára a családok.

További friss hírek