Szép munka: Eladta volt munkaadója traktorját a halasi csaló

A kép illusztráció

Egy kiskunhalasi férfit tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságra 2019. február 4-én, mivel eltűnt a közel 1,5 millió forint értékű traktorja.

A nyomozás során kiderült, hogy egy 23 éves helybéli férfi eladásra kínálta korábbi munkaadója traktorját az ő tudta és beleegyezése nélkül. A mezőgazdasági vontatót végül el is adta egy jóhiszemű vásárlónak 700.000 forintért.

A rendőrök két nap alatt megtalálták a járművet, amit lefoglaltak és vissza is adtak a tulajdonosnak. A traktor eladóját gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg szabadlábon védekező B. Milán ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

A halasi csalók szeretnek traktorral üzletelni

Nem ez volt az első traktorral kapcsolatos csalás Kiskunhalason, 2017. októberében 1 milliót csalt ki a vevőtől egy helyi férfi. Az egyik hirdetési portálon 1.600.000 forintért egy Belarus 1221-es típusú traktort árultak. Miután a vevő átutalt egymilliót, az eladó eltűnt. Az 50 éves K. Attilát elfogták a kiskunhalasi nyomozók. A ügyről itt olvashat bővebben.

További friss hírek