Szerb drogcsempész ellen emeltek vádat Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb férfi ellen, aki 2019 áprilisában a tompai határátkelőnél jelentős mennyiségű marihuánát próbált az országba csempészni.

A vádirat szerint egy ismeretlen személy még Szerbiában a vádlott autójának mindkét oldalán a hátsó kerékjárati doboknál a küszöböket kivágta és az így keletkező üregbe egy fémlemezből készült csövet épített be. A csőbe az ismeretlen bűntárs 10 hengeralakú csomag kábítószert rejtett. A vádlott tudta, hogy a gépkocsijában marihuána lett elrejtve.

Rövid idővel a kábítószer elrejtése után a szerb vádlott el is indult az autójával Magyarországra, az úticélja a szerb-magyar határ közelében lévő Tompa volt. A vádlott a kábítószert rejtő gépkocsival 2019. április 3-án reggel a tompai közúti határátkelőnél jelentkezett belépésre az országba.

Az intézkedő pénzügyőrök azonban az autó átvizsgálása során a kábítószert megtalálták és lefoglalták, a vádlottat pedig őrizetbe vették. A lefoglalt marihuána hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta azzal, hogy a vádlottól lefoglalt drogot is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Szerb drogcsempész ellen emeltek vádat Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb férfi ellen, aki 2019 áprilisában a tompai határátkelőnél jelentős mennyiségű marihuánát próbált az országba csempészni. A vádirat sz...