Szigorít a kormány a karanténszabályokon

MTI/Komka Péter

Az eddigi 50 ezer helyett akár 150 ezres bírságot is kaphat, akit karanténba helyeznek, de nem tartja be a korlátozást. Az erről szóló módosító javaslatot pénteken nyújtotta be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Ha valakit egymás után többször is szabálysértésen érnek, újabb és újabb büntetéseket szabhatnak ki rá, egy nap alatt összesen legfeljebb 600 ezer forintot.

A javaslat csökkenteni szeretné az karanténnal kapcsolatos adminisztratív terheket. „A karanténkötelezettséggel kapcsolatban gyakorlati nehézséget okoz, hogy azt valamennyi esetben önálló eljárásban, formalizált határozattal kell elrendelni” – írják. Mivel az ügyek tömegessé váltak, a javaslat külföldről való beutazás esetén kivezetné a hatósági eljárást.

(444.hu)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Szigorít a kormány a karanténszabályokon

Az eddigi 50 ezer helyett akár 150 ezres bírságot is kaphat, akit karanténba helyeznek, de nem tartja be a korlátozást. Az erről szóló módosító javaslatot pénteken nyújtotta be a parlamentnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.Ha valakit...