Szigorítások a piacon: erre számíthat már szerdától

A kép illusztráció.

Újabb intézkedésekről tett bejelentést Fülöp Róbert polgármester hivatalos Facebook oldalán.

Március 23-án hétfőn, újabb intézkedések léptek életbe Kiskunhalason, a koronavírus terjedésének a csökkentése, megakadályozása érdekében.

Fülöp Róbert szombaton tett ígéretet arra, hogy a piac nyitva tartása kapcsán hétfőn egyeztet az üzemeltetővel. Mint írja, két fontos cél és feladat van: a veszélyhelyzetre való tekintettel a fertőzésveszély csökkentése és a helyi termelők védelme. Ennek értelmében az a döntés született, hogy a szerdai napon a piac a következő intézkedések mellett nyithat ki:

  • kötelezővé teszik az árusok számára a maszk és a kesztyű használatát
  • az árusokat arra kérik, hogy a termékek pakolását és a pénzkezelést külön személy végezze
  • a piac kereteit figyelembe véve, a lehető legnagyobb távolságot kell az árusok között kialakítani
  • a piac nyitva tartása alatt, végig hangosbemondón kell a vásárlókat tájékoztatni, a veszélyhelyzetben szükséges magatartási normákról

Az előírások végrehajtását az önkormányzati rendészet fogja ellenőrizni. A szerdai napon a piacot megerősített közterület-felügyelői létszámmal biztosítják.

A polgármester arról is beszámolt, hogy az időskorúak tájékoztatása újabb elemmel bővült,  szerdától posta által kézbesített szórólapokon tájékoztatják a külterületeken élőket.

Fülöp Róbert úgy tájékoztatott, az elmúlt 24 órában nem változott azon személyek száma, akik esetében hatósági házi karantént rendeltek el. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban továbbra is egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak. Állapota változatlanul stabil.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve