Szigorú intézkedések a madárinfluenza ellen

Szigorú intézkedéseket vezettek be, hogy megelőzzék a madárinfluenza újbóli elterjedését.

Az országos főállatorvos dr. Bognár Lajos szigorú szabályokat rendelt el, hogy megelőzze az országban a madárinfluenza újbóli elterjedését. Tavasszal ugyanis a Bács-Kiskun megyei baromfitartó telepeket sem kímélte a madárinfluenza. Sőt a járvány többek között térségünket érintette a legsúlyosabban.
A madárinfluenza újbóli megjelenésének meggátolása érdekében az országos főállatorvos most újabb szigorú rendelkezéseket hozott. A megelőzés érdekében – az eddigi előírásokon túl – további, kiegészítő intézkedések bevezetése is indokolttá vált, elsősorban a vízibaromfik szállítása és a szárnyasvad-állomány pótlása területén.
Ezen kívül az országos főállatorvos Magyarország teljes területén elrendelte a vadmadarak fokozott passzív és aktív megfigyelési programját az esetlegesen jelen lévő fertőzés mielőbbi felismerése érdekében. A feladat elsősorban a hatósági állatorvosokat érinti, de a minél sikeresebb végrehajtás érdekében az Országos Járványvédelmi Központ a nemzeti parkokat és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet is bevonta annak teljesítésébe.

 

(https://www.facebook.com/bacskiskunamimegyenk)

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Szigorú intézkedések a madárinfluenza ellen

Szigorú intézkedéseket vezettek be, hogy megelőzzék a madárinfluenza újbóli elterjedését. Az országos főállatorvos dr. Bognár Lajos szigorú szabályokat rendelt el, hogy megelőzze az országban a madárinfluenza újbóli elterjedését. Tav...