Szökőnap a Halasi határban

Február utolsó napjára szervezte meg a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület az évnyitó túráját, amelyen több mint ötven lelkes turista vett részt.

A remek túraidőben kicsik és nagyok a harkakötönyi vasútállomástól gyalogolhattak Zsanára a Kiskunságra jellemző homokos-buckás vidéken. A 15 kilométeres távot négy óra alatt teljesítette a csapat.

A szombat reggeli találkozó a kiskunhalasi vasútállomáson volt, majd vonattal utaztak Harkakötönyi rajthoz a túrázók. A gyalogtúra nemcsak családbarát volt, hiszen több gazdi is elhozta kedvencét az alkalomra. A Kiskunhalas környékén található pusztai legelőkön és ültetett fenyvesek között vezetett a túra útvonala. A résztvevők több megálló alkalmával kiselőadásokon keresztül ismerhették meg a táj kialakulását és hallhatak érdekességeket a helyi élővilágról.

Az egyesület célja a közösség összehozása, építése a természetvédelem és a környezetvédelem bevonásával, természetünkből fakadóan mindezt lendületes, fiatalos és vidám hangulatú programok keretein belül valósítjuk meg. – nyilatkozta Greguss Viktor elnök.

Ez évben a Kiskunhalas környéki túrákon kívül szinte minden hónapban rendezünk gyalogtúrákat Magyarország kistájain. A kirándulásokra minden korosztályt szívesen várunk, mert túráink átlagos kondival is könnyen teljesíthetőek. 2020-ban olyan eldugott, alig ismert helyeket látogatunk meg, amik elsősorban nem a klasszikus értelemben vett turistaparadicsomok kategóriájába tartoznak. Mégis látványos és érdekes helyek, és az aktív pihenésre kiválóan alkalmasak – mondta el Fodor Imre túravezető.

A további programokról a feltöltődésre, kikapcsolódásra vágyók az Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület közösségi oldalán és honlapján találnak részletes információkat.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Szökőnap a Halasi határban

Február utolsó napjára szervezte meg a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület az évnyitó túráját, amelyen több mint ötven lelkes turista vett részt. A remek túraidőben kicsik és nagyok a harkakötönyi vasútállomástól gyalogolh...