Szombaton nyithatnak a teraszok, 23 órától lesz kijárási tilalom

Illusztrációs kép: envato.com / Halasinfo

A holnapi napon elérjük a 3,5 millió beoltottat, ekkor a belügyminiszter hoz határozatot, az ezt követő napon, azaz szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak – írta meg az atv.hu. A teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig 23 órára módosul – jelentette be Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely arról beszélt, valószínűleg a holnapi napon elérjük a 3,5 millió beoltottat, ekkor a belügyminiszter hoz határozatot, az ezt követő napon, azaz szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak. A teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig 23 órára módosul. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint folyamatosan érkezni fognak a vakcinák.

A regisztráció fontosságára is felhívta a figyelmet. Szerinte jó esély van arra, hogy a jövő héten akár a 4 milliós határt is átléphetjük. – Aki most regisztrál, akár egy-héten belül is be lehet oltvamondta.

4 millió beoltottnál újabb enyhítések várhatók

Az ATV kérdésére a miniszter elmondta, igyekezni a nyitási tervet tartani. A 4 millió beoltottnál való enyhítésekről a miniszterelnök fog tájékoztatni a következő napokban- jelentette ki Gulyás.

Orbán Viktor korábban azt nyilatkozta a Kossuth Rádiónak adott interjújában, hogy 4 millió oltottnál lehet koncertre, moziba, futballmeccsre, szállodába, konditerembe menni.

További résztelet itt: atv.hu

További friss hírek