Telefont rabolt a halasi elítélt egy lánytól, majd oldalba rúgta

Kép: ugyeszseg.hu

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a nyílt utcán támadt egy telefonáló kiskorúra. Bár a lány ellenállt, támadója kitépte kezéből a telefonját, ráadásul még belerúgott az oldalába és a telefonnal együtt elmenekült.

A vád szerint a férfi röviddel azután, hogy őt a bíróság börtönbüntetésre ítélte, 2020. április 5-én 19 óra körül Kiskunhalas központjában kerékpározott, amikor észrevette a járdán gyalogosan közlekedő és közben telefonáló kiskorút. A vádlott leugrott a kerékpárról és a lányt egy ház kerítéséhez lökte, eközben a telefonját követelte. A sértett rúgással próbálta távol tartani magától a támadóját, azonban a vádlott addig dulakodott vele, míg a telefont a kezéből kitépte. Ezt követően a sértett a támadóját kerékpárjánál fogva visszatartotta és megpróbálta a telefonját visszaszerezni, azonban a férfi a földre lökte, ráadásul még belerúgott az oldalába is, majd a telefonnal együtt elmenekült.

A sértett kiskorú a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert pár nappal korábban az egyik kiskunhalasi bolt elől egy 20 ezer forint értékű kerékpárt úgy lopott el, hogy a tárolóhoz zárt első kereket otthagyta. Később a hiányzó kereket pótolta és a biciklit 4 ezer forintért egy ismerősének eladta. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A helyszínen készült fotó az ügyészség honlapján hamarosan elérhető.

ugyeszseg.hu

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Telefont rabolt a halasi elítélt egy lánytól, majd oldalba rúgta

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a nyílt utcán támadt egy telefonáló kiskorúra. Bár a lány ellenállt, támadója kitépte kezéből a telefonját, ráadásul még belerúgott az o...