TeSzedd! – Várják az önkéntesek jelentkezését

Kép: szelektalok.hu

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amelyet immár nyolcadik alkalommal szerveznek meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei.

Még nincsen kiskunhalasi időpont és helyszín, ezért várják a szervezők a jelentkezéseket akár koordinátornak, akár önkéntesnek is.

Már él a regisztráció, március 3-ig lehet jelentkezni a regisztracio.szelektalok.hu oldalon.

Az önkénteseknek nincs más dolga, mint csatlakozni egy már meglévő találkozási ponthoz és részt venni az akcióban. A koordinátorok feladata kézben tartani a szemétgyűjtési akciót. Ez azt jelenti, hogy átveszi, a helyszínre viszi és kiosztja a szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket, aláíratja a jelenléti ívet, koordinálja az eseményeket, majd az akció után jelzi, hogy hol hagyták a megtöltött zsákokat.

Fontos!
A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket és zöldhulladékot sem. Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.
További friss hírek