Tetszett a vendégeknek a megújult Vadkerti-tó

Az elmúlt években a TOP-beruházások keretében mintegy 380 millió forintból újult meg a Vadkerti-tó. A projekt harmadik ütemében tovább fejlesztették a fogadóépület és a tópart közötti 3000 négyzetméteres területet.

Az idei szezonban egy forró nyári napon akár 2500 vendéget is fogadott a Vadkerti-tó. Ez jelzi, hogy az elmúlt évek fejlesztései találkoztak a fürdőzők igényeivel: sokan visszajáró vendéggé váltak. A korábbiakhoz képest valóban óriási a változás: a kiszolgálóépületek felújítása mellett épült napozóstég, spray park, egy új fogadóépület étteremmel, tetőterasszal, mosdókkal, irodával, kerékpártárolóval, baba-mama szobával, valamint megújult a télen-nyáron működő Fekete Villa panzió is.

Idén a projekt harmadik ütemére is sor került (TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00005 –„A Vadkerti-tó turisztikai infrastruktúrájának fejlesztése III. ütem”). Ennek keretében a fogadóépület és a tópart közötti terület egy részét rendezték. Megújult a sétány és a belső közlekedési utak, a parton pedig homokos plázst alakítottak ki. A plázson napvitorlák, vizimentő torony és árnyékolt pihenőhelyek is épültek.

A strand terültén kívül egy új, térburkolattal ellátott közlekedési út és mellette futó sétány épült, megteremtve a kapcsolatot az úgynevezett fás parkoló és a strand bejárat között. Ezen kívül továbbá megújult a kerítés is az épület vonalától a kemping felőli bejáratig.

További friss hírek