Több milliót zsákmányolt egy széfből a kunfehértói fiatal

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

Egy ismeretlen elkövető 2021. február 8-án 23 óra körül az egyik kiskunhalasi cég telephelyére a csukott, de nem zárt kapun keresztül bejutott. Az ablakpárkányon talált kulccsal kinyitotta az ingatlan területén található lakást, ahol kis keresést követően egy széfet talált. Zsákmányával egyik 54 éves ismerőséhez ment, akinek elmondta honnan lopta azt. A jelenlegi adatok szerint a barát kinyitotta a széfet, és a benne lévő több millió forintot elosztották.

A kiskunhalasi nyomozók pár órával később – a kamerafelvételeknek köszönhetően – be is azonosították, és elfogták a lopással gyanúsítható 18 éves kunfehértói férfit, és 54 éves társát.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a 18 éves férfi alkalmi szállásadójának adott át zsákmányából egy nagyobb összeget azzal a céllal, hogy azt elrejtse, megőrizze. A 36 éves férfival szemben pénzmosás miatt indult büntetőeljárás.

Kihallgatásukat követően a 18 éves és 54 éves gyanúsítottakat őrizetbe vették a nyomozók, akik előterjesztést tesznek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására. A 36 éves férfi szabadlábon védekezik.

További friss hírek