Több változás az adózásban

Kép: Halas TV

E hónap közepéig kell a helyi adók első részletét befizetni, ennek megfelelően a csekkeket már ki is küldték, amit hamarosan minden érintett meg fog kapni – mondta Ádámné Nagy Rita, a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoport vezetője.

Postázásra került több mint 16 ezer levél és az adó befizetésre szolgáló 45 ezer csekk. 2016. március elejétől szinte valamennyi kiskunhalasi család és vállalkozás levelet kap az önkormányzati adóhatóságtól; ugyanis postaládákba kerülnek az első és a második féléves „Folyószámla-értesítő” levelek, melyben tájékoztatást nyújtunk Önöknek ahhoz, hogy határidőben tudják teljesíteni a helyi adó (építményadó, telekadó, magánszemélyek kommunálisadója, idegenforgalmi adó, helyi iparűzési adóelőleg), gépjárműadó valamint egyéb más fizetési kötelezettségeiket (magánfőzött párlat utáni jövedéki adója, pótlékok és bírságok) Kiskunhalas város önkormányzati adóhatósága felé.

A folyószámla egyenleg értesítőkkel tájékoztatjuk az adózókat a folyószámlájukon könyvelt adataikról, bevallásaikról, ezáltal is lehetőséget biztosítva esetleges egyeztetésekre.

A folyószámla értesítők kiküldésének célja kétirányú, egyrészt részletesen tájékozódhatnak az önkormányzatunk felé esedékes 2016. március 16-ig és szeptember 15-ig fizetendő adóelőírásaikról, másrészt a pénzügyi helyzetükről, az eddigi befizetéseikről és esetlegesen már fennálló tartozásokról.  Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az előírt adókat a jelzett határidőkig az adózók kötelesek megfizetni.

Az adózók befizetési kötelezettségeiket postai készpénz-átutalási megbízással (csekk), vagy folyószámlájukról banki átutalással teljesíthetik. A kibocsátott – postai  QR kóddal ellátott – csekkek alkalmasak az „iCsekk” szolgáltatással történő befizetésre. (Az iCsekk alkalmazással történő tranzakció bankkártyás vásárlásnak minősül, így az Önök számára ez nem jelent többletköltséget.)

Tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy a személyes érdekek védelmében az egyes adózók adataival, adófizetési kötelezettségével, számlaegyenlegével kapcsolatos információkat csak azon ügyfelek részére tudjuk megadni, akik személyazonosságukat, képviseleti jogosultságukat a megfelelő okmányokkal igazolják. Konkrét adózási információkról ügyfélszolgálatunkon, illetve az ügyintézővel való egyeztetett időpontot követően van mód és lehetőség tájékozódni. Telefonon keresztül csak általános tájékoztatást áll módunkban adni.

Köszönjük, hogy befizetett adójával hozzájárul városunk fejlődéséhez!

(Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal)

További friss hírek