Többször használták a lopott bankártyát

November 9-én ismeretlen személyek mentek be az egyik bácsalmási üzlet udvarára. Az ott parkoló, nyitott állapotban lévő személygépkocsiból kivettek egy pénztárcát, amiből pénzt és egy bankkártyát loptak el. 

Másnap a bank diszpécsere felhívta a kártyatulajdonost, hogy több sikertelen készpénzfelvételi kísérletet jelzett nekik a rendszer. Ezután ment a sértett autójához, és miután nem találta bankkártyáját, azt azonnal letiltotta, valamint értesítette a rendőröket.

A nyomozás során a rendőrök Bácsalmás több üzletének a biztonsági kameráját is elemezték, aminek köszönhetően beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két helyi férfit. Az eljárás során az is kiderült, hogy a páros nem csak sikertelenül használta a kártyát, több alkalommal – hozzávetőleg 39 ezer forint értékben – vásároltak rajta. A gyanúsítottak kihallgatásukon beismerő vallomást tettek.

A bácsalmási nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

(police.hu)

További friss hírek