Traktort és Mercedest is lopott a halasi férfi, tegnap végre elkapták

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 26-án 9 óra 10 perckor őrizetbe vettek egy 20 éves helyi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ez év július végén egy megbontott kerítésrészen keresztül bejutott az egyik kiskunhalasi tanya udvarára, ahonnan ellopott egy traktort, egy utánfutót, négy kereket és egy szivattyút.

Ez még nem volt elég, az udvaron parkoló négy gépkocsit is átkutatta, azokból különböző értékeket: akkumulátort, magnót, üléshuzatokat, üzemanyagot, és láncfűrészt tulajdonított el. Hogy a zsákmányát megszerezze, a járműveket megrongálta. Volt ahol az ablakot törte be, de olyan is volt, hogy a csomagtartót feszítette fel, és azon keresztül mászott be az utastérbe. A lopással a tettes közel egymillió forint kárt okozott a sértettnek. A rendőrök másik három olyan ügyben is nyomozást folytatnak, amik a fiatal gyanúsítotthoz köthetők. A gyanú szerint T. Mátyás augusztus elején egy cég tulajdonában lévő Mercedes Vito kulcsát megszerezte, és azt jogosulatlanul használatba vette.

Az eljárás adatai szerint két betörés is a kiskunhalasi férfi számlájára írható. Augusztus második felében egy élelmiszerboltba és egy dohányboltba tört be úgy, hogy benyomta az ajtót. Egyik üzlet kasszájából közel 140.000 forintot, míg a másikéból közel 340.000 forintot tulajdonított el.

Az egyenruhások az ellopott traktort és két akkumulátort megtalálták és lefoglalták.

A rendőrök a háromrendbeli lopás és a jármű önkényes elvétele miatt kihallgatták T. Mátyást. A nyomozók előterjesztést tettek az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Traktort és Mercedest is lopott a halasi férfi, tegnap végre elkapták

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 26-án 9 óra 10 perckor őrizetbe vettek egy 20 éves helyi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ez év július végén egy megbontott kerítésrészen keresztül bejutott az eg...