Tusfürdőt, cigarettát és kerékpárt lopott a sorozattolvaj

Illusztrációs kép: envato.com/Halasinfo

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy különös visszaeső férfival szemben, aki röviddel szabadulása után megélhetését továbbra is azzal próbálta biztosítani, hogy utcán lezáratlanul hagyott kerékpárokat, továbbá üzletekben az eladó figyelmét elterelve kozmetikumokat és cigarettát lopott.

A munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlott két hónappal korábbi börtönbüntetéséből kedvezménnyel szabadulása után, továbbra is sorozatlopásokból próbált meg pénzre szert tenni. Célpontjai 2020 áprilisától elsősorban az utcán lezáratlanul hagyott kerékpárok voltak, amiket akár a kosárban hagyott bevásárlótáskával együtt is ellopott. Később a táskából a pénztárcát magához vette, a kerékpárt és a táskát pedig a benne lévő iratokkal, papuccsal együtt a szomszédos utcában eldobta.

A férfi üzleteket is fosztogatott, az eladó figyelmét elterelve több alkalommal dohányárut, tusfürdőt, testápolót, sampont lopott. Attól sem riadt vissza, hogy visszatérően patikából lopjon.

Augusztus végén, fényes nappal a szúnyoghálót letépve lopási szándékkal bement egy földszinti lakásba, meglepetésére azonban az ott lakó nő otthon volt és felfedezte a tolvajt, aki így zsákmány nélkül volt kénytelen elmenekülni a helyszínről.

Elfogására végül amiatt került sor, mert amikor 2020. október 7-én hajnalban egy lakatlan házba bement, a riasztóberendezés működésbe lépett és a kiskunhalasi rendőrök tetten érték a férfit.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit 11 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopással vádolja és ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat, továbbá a korábbi börtönbüntetésből hátra lévő időt is végre kell hajtani. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss hírek