Tuti barkács gépek házkörüli munkákhoz? Mutatjuk!

Aki szeret barkácsolni a ház körül, rengeteget spórolhat egy felújítás során is. Ha elegendő egy hegesztőgépet venni és nem kell lakatost hívni a kerítéshez, vagy néhány hengerrel ki tudjuk festeni a lakást, már jó úton járunk. Ezek a szerszámok jól jöhetnek otthon!

A lakásfelújítási dömping közepén szakembert találni ház körüli kisebb munkákra szinte lehetetlen. Ha találunk is valakit, jellemzően 4-6 hónapot kell rá várni, míg be tud minket sorolni. Ha azonban kezünkbe vesszük a munkát nem csupán gyorsabban, de töredék áron is el tudjuk végezni azt. A fúrót és a dekopírfűrészt a legtöbben ismerik, de még ezekre a gépekre is szükségünk lehet!

Egy kisebb teljesítményű hegesztőgép az ügyes barkácskezekben arannyá válik. Sokszor nem elegendő a kerítés vázát csavarozni, mert végleges kötésre van szükség, ami azt jelenti, hogy hegeszteni kell. Két-három pontos hegesztésre azonban nem fogunk szakembert találni, vagy ha igen, vagyonokért.

Egyszerűbb kölcsönözni, vagy ha többször is használni fogjuk a hegesztőgépet, akkor venni egy kisebb teljesítményűt. A hegesztés maga sem atomfizika, inkább biztos kéz és türelem kell hozzá, semmint hosszú évekig tartó képzések.

Kézi körfűrész

A famunkák elvégzéséhez elképesztően hasznos tud lenni a kézi körfűrész. Akár 15 ezer forinttól is kapható ez a rendkívül praktikus szerszám, amivel 6 centi vágásmélységig tudunk dolgozni. Ez annyit jelent, hogy a legtöbb ház körül használatos faanyagot bőven fel tudjuk vele dolgozni.

A kézi körfűrésszel jóval pontosabban és stabilabban tudunk vágni, mint a dekopírfűrésszel, érdemes rászánni a pénzt. Kerítéslécek vágásánál, vagy gipszkarton szerkezetek fa vázának építésénél felbecsülhetetlenül hasznos.

Sarokcsiszoló

A sarokcsiszoló szintén számtalan lakásfelújítási munkánál jöhet jól. Ilyen például az alumínium csempe élvédő méretre szabása, de a keményebb csempék vágását is rábízhatjuk, sőt, még a térburkoló kövekkel és téglákkal is elbánik. Többféle finomságú lapot kaphatunk a sarokcsiszolóhoz annak függvényében, hogy milyen jellegű munkát végeznénk vele. Érdemes többfélét bekészíteni.