Új járművet kaptak a halasi Tüzes Kunok

A mintegy huszonkét fővel, hat éve működő Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport új járművel gazdagodott: egy Volkswagen Amarok került az egyesület kezelésébe.

A pályázat útján Kiskunhalasra került járművet elsősorban erdőtüzeknél, zivatarok utáni vihar- és belvízkároknál, valamint egyéb környezeti károk felszámolása során fogják használni. A pickupban elhelyezték az elmúlt időben már pályázatokon keresztül beszerzett eszközöket, csörlőt, motoros láncfűrészeket, nagy teljesítményű vízszivattyút, amely 1300 liter vizet képes szállítani percenként. Egy másik jármű is érkezik hamarosan az egyesülethez, az elsősorban tűzoltásra lesz felszerelve víztartállyal, nagynyomású oltóeszközzel. Most a kiskőrösi tűzoltók ugyanilyen felszereltségű autóját mutatták be a sajtónak, a halasi jármű várhatóan még ebben az évben megérkezik az egyesülethez.

Az egyesület tagjai legutóbb a Soltvadkert-Bócsa vonalon végigvonuló zivatarlánc okozta károk felszámolásában vett részt. Mint azt Gerner József, a Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport parancsnoka elmondta, az új autókkal jóval hatékonyabban tudják majd a feladatukat ellátni.

 

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Új járművet kaptak a halasi Tüzes Kunok

A mintegy huszonkét fővel, hat éve működő Tüzes Kunok Járási Mentőcsoport új járművel gazdagodott: egy Volkswagen Amarok került az egyesület kezelésébe. A pályázat útján Kiskunhalasra került járművet elsősorban erdőtüzeknél, ziv...