Új tűzoltóautót kapott a halasi tűzoltó-parancsnokság

Mielőtt sorozatgyártásba került volna, a halasi tűzoltók tesztelték a tízezer literes jármű prototípusát.

Megérkezett Kiskunhalasra az új vízszállító, amelynek a prototípusát márciustól tesztelték a halasi tűzoltó-parancsnokság munkatársai. Éles bevetésen stábunk is többször is látta dolgozni a járművet.

A háromtengelyes jármű ­Renault alvázra épült, szivattyúja 2500 liter vizet képes szállítani percenként, közúton és terepen is kiválóan megállja a helyét. Az új 460 lóerős vízszállító a gépjárműfecskendők vízutánpótlását fogja biztosítani olyan helyen, ahol más forrásból nem szerezhető oltóvíz – tudtuk meg Babud Jenő tűzoltó ezredestől, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjétől.

A jármű a nyári erdőtüzeknél tízezer liter oltóvizet tud eljuttatni a helyszínre, emellett szükség esetén akár önálló beavatkozó járműként is bevethető tűzoltási feladatokra. A gépkocsivezető munkáját automatizált tengelykapcsoló­val felszerelt sebességváltó segíti. A jármű a speciális beavatkozások esetére alkalmas menet közbeni oltásra, valamint rendelkezik a beavatkozásban részt vevő többi jármű vízellátásához, a gyors vízátadáshoz szükséges csatlakozókkal és berendezésekkel.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Új tűzoltóautót kapott a halasi tűzoltó-parancsnokság

Mielőtt sorozatgyártásba került volna, a halasi tűzoltók tesztelték a tízezer literes jármű prototípusát. Megérkezett Kiskunhalasra az új vízszállító, amelynek a prototípusát márciustól tesztelték a halasi tűzoltó-parancsnokság mu...