Újabb adomány: 1 millió forintot ajánlott fel a halasi Rotary Club a kórháznak

Újabb jelentős támogatást kapott Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Most a kiskunhalasi Rotary Club tett egymillió forintos felajánlást, amelyet Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és Dr. Ördögh Csaba orvosigazgató vett át csütörtökön.

Mint azt Ván Barnától, az egyesület elnökétől megtudtuk, előzetes igényfelmérés után a kórház informatikai fejlesztésére adományozták az összeget. A Rotary Club országszerte tevékenyen részt vállal a védekezésben.

Szepesvári Szabolcs főigazgató elmondta, az elmúlt évben 100 millió forintot költött a kórház informatikára, és a mai felajánlás tovább erősíti a beruházást, hiszen ez az az ágazat, amelynek a fejlesztésére a folyamatosan szükség van. A vírussal kapcsolatos kontaktkutatás és egyéb információk rengeteg adatot generálnak, így a tárolási, számítási kapacitás bővítésére a továbbiakban is szükség van.

Naponta érkeznek adományok a halasi kórházba: az orvosi maszkoktól kezdve az ásványvízig, süteményig, orvostechnikai eszközökig és a pénzig – nagyon sok felajánlást tesznek vállalkozások és magánemberek is. Sértődést nem szeretnénk, csak párat említenénk meg az elmúlt időszakból, tényleg a teljesség igénye nélkül, csak azért, hogy szemléltessük, mennyire szerteágazó módon lehet segíteni.

A Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Kiskunhalasi Városgazda ZRt. munkatársai a mentőgépjármű fertőtlenítő konténer környékének tereprendezési munkálataiban segédkezett,  Szőke-Tóth Mihály 6 milliót adott a fertőző osztálya előtti út aszfaltozására, a Med-En Trade Kft. egy új General Electric mobil ultrahang diagnosztikai készüléket ajándékozott, a Béres Gyógyszergyár Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésével immunrendszer erősítővel látta el a dolgozókat, a NAOS Hungary Kft. bőrápolót ajánlott fel, a Poly-Pack Kiskunhalas Kft. szemeteszsákokat adományozott, a  Fornetti Magyarország péksüteményt szállított ki, a Jenei Trade Kft. speciális maszkokat, Harkai Péter ásványvizet, teákat, és vitaminkészítményeket, a Bioderma magyarországi csapata bőrápoló csomagokat, a  Bács Gazda-Coop Kft. burgonyát, a Pharma Nord Kft. immunrendszer erősítőt, a Faddikor Kft. 1 millió forintot, Kunfehértó önkormányzata 500 ezer forintot, a Katolikus Karitász kézápolót, hidratáló krémeket, a Felsővárosi Általános Iskola Diákönkormányzata és Szülői közössége közös pénzadományt, az Innomed Medical Zrt és a Biotronik Kft. öt darab EKG-t, Hegyes Károlyné 100 pár fehér zoknit, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda süteményeket, a Poli-Farbe Kft. kézfertőtlenítőt, az I Love Retro online fesztivál szervezői légzést elősegítő készüléket, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság három mosógépet és három szárítógépet,  a pirtói Rit-Poly Műanyagfeldolgozó Kft. a fertőzött betegek kórházon belüli szállításához való fóliasátor tervezését, Balogh Csaba és családja ózongenerátort, a a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum arcvédő pajzsokat, a a Material-Plastik Kft lábzsákokat, a Schiszler Pálinkák cégcsoport 500 ezer forintot, az Éliás Cukrászda tortát, a Gringos Cantina kávét, az Annbor Kft. szájmaszkokat, a Borota Községi Önkormányzat élelmiszercsomagokat, a Frittman Testvérek Kft. minden dolgozónak egy-egy üveg bort, a Konok Kunok Motoros Klub zöldségféléket, a Szilády RFC maszkokat, a HABI Kft. egészségügyi műszereket, a Halas-Text Kft. munkaruhákat, az UniCorp Biotech Kft. altató-, lélegeztetőgépet, a Vankó Kft. kordonokat, szakmunkát, Kárpáti János Gergő rekeszeket ajánlott fel.

A lista koránt sem teljes, de jó látszik, mekkora az összefogás térségünkben is a vírus elleni harcban.

Halasinfo

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Újabb adomány: 1 millió forintot ajánlott fel a halasi Rotary Club a kórháznak

Újabb jelentős támogatást kapott Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. Most a kiskunhalasi Rotary Club tett egymillió forintos felajánlást, amelyet Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és Dr. Ördögh Csaba orvosigazgató vett át csütörtökön. Min...