Újabb információk a Tinódi út felújításáról

A ciklus elején vállalt gyűjtőút felújítási program a tervek szerint, folyamatosan tud haladni. A körzetet érintően kiemelkedő, hogy a városvezetés is nyitott volt arra, hogy az előzetesen felállított gyűjtőutak besorolása módosuljon, mégpedig úgy, hogy a Tinódi út felújítására több másik gyűjtőút előtt kerüljön sor. Meg kell említeni emellett azt is, hogy a Petőfi utcával együtt ez már a  második olyan útfelújítás a képviselői körzetben, melyhez kormányzati támogatás érkezik – nyilatkozta a Halasinfónak  Kuris István László, a körzet önkormányzati képviselője.

A Tinódi utca felújításához érkező 30 millió forintos kormányzati támogatás lehívása folyamatban van, a tervezést megkezdték a szakemberek. Bízom abban, hogy ez jó ütemben fog haladni és akár már szeptemberben tárgyalhat a képviselő-testület e témában arról, hogy milyen önerőt szükséges vállalni majd – tudatta a képviselő, majd hozzátette: a konkrét kivitelezési idővel kapcsolatban ígérgetni nem szeretne, de bízik abban, hogy legkésőbb 2019 nyarának elejére már elkészül a szükséges útalap megerősítés, a jelenlegi aszfaltréteg felmarása, majd az új kopóréteg terítése után a padka szükségszerű gyalulása és zúzottköves fedése, amely segíti majd a szikkasztóárokba a csapadékvíz elfolyását.

Az úttársulás a kiskunhalasi útfelújítások egyik pillére

2014 őszén a Csendes köz lakói azzal keresték meg Kuris István László képviselőt, hogy lakossági önerőt ajánlanak fel, ha az önkormányzat segítene számukra az útfelújításban. Ez a lakossági kezdeményezés volt az egyik pillére az úttársulással kapcsolatos rendeletnek. Ennek köszönhetően a Csendes köz mellett a Hunyadi utca egy szakaszán is megvalósult az útfelület rendbetétele, megalakult az úttársulás a Honvéd utcán és szintén lakossági összefogásnak köszönhetően a Vass Lajos utcában is szerveződik az útfelújítás, valamint a Róna utcában élők is ezzel a lehetőséggel élve kérik az önkormányzat támogatását. A képviselő elmondta, bízik abban, hogy a Tinódi útról nyíló kisebb útszakaszokban élők is tudnak majd úttársulási közösséget alkotni és akár a Tinódi út felújításával párhuzamosan, de másik, önálló projektként lehetőség lenne további útfelújításokra.

További friss hírek