Újabb szigorítások lépnek életbe holnaptól

Fülöp Robert polgármester az alábbi közleményben tájékoztat újabb intézkedések bevezetéséről:

 

Tisztelt Kiskunhalasiak!

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet vonatkozásában a mai napon (2020. 03. 16.) újabb intézkedéseket hoztam:

1. 2020. március 17-től visszavonásig egyetlen önkormányzati bölcsőde és óvoda tart ügyeletet, míg a többi intézmény határozatlan ideig zárva tart. Az ügyeletet tartó intézmény a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde Kuruc vitézek téri székhelye. Továbbra is érvényben van az az intézkedés, hogy a szülők csak akkor hozhatják be a gyermeket az intézménybe, ha az alábbi tényezők MINDEGYIKE EGYSZERRE fennáll:
– semmilyen módon nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet
– mindkét szülő rendészeti, egészségügyi vagy szociális dolgozó és ezt az intézmény felé igazolni tudja
– a gyermek egészséges
– a gyermek családjából senki nem járt külföldön az elmúlt két hétben

2. Önkormányzati gyermekétkeztetés vonatkozásában az alábbi intézkedések lépnek életbe:
– az intézményekben (óvoda, iskola) tartózkodó gyermekek számára a napközbeni étkezés a helyszínen biztosított
– azon hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű óvodás és iskolás (általános és középiskola egyaránt) gyermekek számára, akik a mai határidőig bejelentették étkezési igényüket, 2020. március 18. szerdától saját ételhordóban tudunk ebédet biztosítani. Ezt hétfőtől péntekig, mindennap 10:30-12:30 között vehetik át a Kuruc vitézek terén lévő főzőkonyhán. A koronavírus fertőzés továbbadásának visszaszorítása érdekében kötelező figyelembe venni az étel kiadását segítő kollégák utasításait!
– bármilyen egyéb, gyermekétkeztetéssel kapcsolatos kérdésük esetén kérem keressék telefonon (77/523-165) Túriné Czeglédi Edit szociálpolitikai csoportvezetőt, minden hétköznap 9:00-12:00 között

3. A Szilády Áron utcában működő idősek klubja 2020. 03. 17-től határozatlan ideig zárva tart.

4. A Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban minden szervezett és csoportos esemény (mérkőzés, edzés, stb.) 2020. 03. 17-től megtartása tilos!

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve