Újra kinyitnak az óvodák és a bölcsődék: Fontos információk a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban

Kép: envato.com

A járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék május 25-től visszatérnek a normális működési rendhez.

Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, nyáron egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le – jelentette be Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár. A tantermen kívüli digitális oktatás jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.

Az óvodákban, a bölcsődében és az ügyeleti rendszerben működő iskolákban szervezett gyermekétkeztetéssel kapcsolatban fontos információkat tett közzé közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester.

Mint írja, az élelmezéshez szükséges alapanyagok beszerzési idejét figyelembe véve a
május 22-ig leadott jelentkezés esetén május 28-tól, csütörtöktől, ezt követően pedig a jelentkezés utáni 4. munkanaptól tudják biztosítani a bölcsődében és óvodákban történő gyermekétkeztetést.

Fontos!

A szülők minél hamarabb egyeztessék le a bölcsődével, az óvodával az étkeztetést, akkor is, ha csak később vennék igénybe azt, hiszen ez segítség az étkeztetés megszervezéséhez.

Iskolai felügyeleti rendszerben levők számára szintén a jelentkezés utáni 4. munkanaptól június 26-ig, péntekig biztosítják a gyermekétkeztetést.

Bölcsődei, óvodai és iskolai intézményi rendszerben részt nem vevő, otthon levők számára a házhoz szállított ebédet június 15., hétfőig biztosítják.

A nyári gyermekétkeztetésre jogosultak ellátása június 16-án, kedden kezdődik a számukra ismertetett rendszerben.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Újra kinyitnak az óvodák és a bölcsődék: Fontos információk a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban

A járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék május 25-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, nyáron egy intézmény legfeljeb...