Újra pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a fiatalok

Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen 2020. augusztus 15-től ismét pályázhatnak a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíjprogram keretén belül a megyei ösztöndíjra 4 konzorciumban, összesen 27, térségünkben 6 településen.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, és sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben. Továbbá kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a helyi vállalkozások is jól képzett, helyi szakembereket tudjanak alkalmazni.

Augusztus 15-től összesen 27 településen van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot.

A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíjprogram beadási határideje: 2020. október 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már közel 145 millió forint gazdára talált a 4 konzorciumban.

A térségben érintett települések:

Kiskunmajsa, Szank, Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát, Csólyospálos.

Mivel 2 konzorciumi területen – Solt és Tiszakécske térségében – a pályázat utolsó félévéhez ért, így a következő hetek és hónapok feladata, hogy a megyei önkormányzat a települési önkormányzatokkal és a vállalkozásokkal együtt gondolkodva folytassa az ösztöndíjprogramot.

A megyei önkormányzat ezért arra kéri a helyi vállalkozókat, hogy vegyenek részt a közös munkában annak érdekében, hogy a későbbiekben olyan, jól képzett szakembereket alkalmazhassanak a megyei cégek, akik magas színvonalú szakmai tudás birtokában állnak.

Szank és térsége esetében az előző félévben már elindult, Kunszentmiklós és térsége esetében pedig ebben a félévben indul el a megújult, a helyi vállalkozások és települési önkormányzatok igényeihez igazodó ösztöndíjprogram, melynek részletes felhívása a megyei önkormányzat weboldalán érhető el.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat  oldalon található.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Újra pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a fiatalok

Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen 2020. augusztus 15-től ismét pályázhatnak a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíjprogram keretén belül a megyei ösztöndíjra 4 konzorciumban, összesen 27, t...