Ütemterv szerint halad a Csetényi parkban folyó turisztikai beruházás

Kiskunhalas eddigi legnagyobb turisztikai beruházása zajlik jelenleg a Csetényi park területén. Csütörtökön mutatták be a sajtónak a folyó munkálatokat.

Az európai uniós forrásból épülő park közel kilencszázmillió forintos beruházás során teljesen felújítják a városközponttól pár percnyi sétára, a kórház és a strand szomszédságában található parkot. Az beruházás során kalandparkot, csónakázótavat, látogatóközpontot, kültéri fitneszparkot, éttermet és futópályát alakítanak ki.

A város a munkaterületet június 22-én adta át a kivitelezőnek – tudatta Fülöp Róbert polgármester a helyszínen. Jelenleg a fogadó- és konferencia-központ, valamint a kilátó és étterem épületének az alapozása és falazási munkálatok folynak A könnyűszerkezetes épületrészek megépítése hamarosan elkezdődhet, majd a tetőszerkezet kialakítása következik, ezután pedig a belső terek kialakítását, a gépészet beszerelését nem fogja nehezíteni az időjárás – mondta el a sajtóbejáráson Földi Sándor, a Fliesenbau Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a mintegy 17 méter magas kilátótorony tómederbe épített alapja volt a legnagyobb kihívás, de ezen is túl vannak. Az acélszerkezetes, háromemeletes épület faborítást fog majd kapni.

Kószó Róbert, az infrastrukturális és zöldfelületi munkálatokért felelős Regreen Field Kft. ügyvezetője elmondta, a már meglévő növényzetből minél többet meg akarnak tartani, az elvadult növényzet kivágásával már előtűntek és a park díszei  lehetnek az eddig szinte alig látható tölgyek, akácok.
A helyi környezetvédőkkel szorosan együttműködve alakítják ki az új környezetet. A csónakázótó kotrása előtt a mederben található halakat a külső tóba telepítik át, majd a munkálatok végeztével visszakerülnek a helyükre.

A teljes beruházás jövő nyár végéig készül majd el.

További friss hírek

Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Rendben Olvasson tovább

Adatvédelem és a sütik irányelve

Ütemterv szerint halad a Csetényi parkban folyó turisztikai beruházás

Kiskunhalas eddigi legnagyobb turisztikai beruházása zajlik jelenleg a Csetényi park területén. Csütörtökön mutatták be a sajtónak a folyó munkálatokat. Az európai uniós forrásból épülő park közel kilencszázmillió forintos beruházá...